0 tips & trix/ vego

Picklade krassefrön

I november förra året åt jag en fantastisk – på många vis – middag hos Husmor Lisa (läs mer här). Inspirerad av hur hon tar vara på allt som växer i trädgården gjorde jag upp storslagna planer på hur jag skulle odla, bevar, konservera och torka. Om det gick hela vägen… Njae. Men inspirationen var det inget fel. Jag kom en bit, jag har lagt in krassefrön. Inlagda krassefrön hur smakar det då? Jo, krassen har en smak som påminner om pepparrot eller wasabi. Alltså mycket sting i det. Husmor Lisa serverade en eller två krassefrön till sin gudomligt goda konjaksflamberad sejfilé med rotselleri med ostronsås (det här var en variant på den rätten som var Lisas bidrag till Årets Kock 2014). Så jag tänker mig en krämig puré och en vit fisk och ett par krassefrön att liva upp det hela med i vinter någon gång när sommaren behöver göra sig påmind genom den här inläggningen.
Du beöver:
Krassefrön
1,5 dl vatten
1 dl socker
0,5 dl ättiksprit

Koka ihop vatten, socker och ättika. Häll upp fröna på en väl rengjord glasburk. Häll på lagen. På med locket. Ställ svalt.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara