0 fisk

Fish’n chips med rostade rotsaker

Ok,jag erkänner, jag tycker jag lagar bra mat. Men jag inser att vissa dagar överträffar reultatet förväntan och den enklaste rätt kan få både mig och 4-åringen helt saliga. Idag var en sådan dag. Hungriga som vargar kastade vi oss över dagens middag och tystnaden var ett faktum. Uppenbarligen ’hummar’ jag när jag tycker mat är god, det säger min man i alla fall. Själv är jag ju alldeles för koncentrerade för att förstå vad jag gör. Men uppenbarligen sitter jag och ’hummar’ och njuter av maten. Det jag vill komma till är att: denna rätt var otroligt enkel att tillaga och succén ett faktum. Det blev soprent på faten. Korvungen sa bara: -’Mera fisk mamma’. Han blev nästan sur när fisken tog slut.  Så, inga tveksamheter, bara handla hem följande och tillaga! (Lagom till 4 pers).

Rostade rotsaker
6-7 stora potatis
2 morötter
2 palsternackor
olja
salt

Yoghurtsås
2 dl grekisk/turkisk yoghurt
2 msk bostongurka
1 litet rivet äpple
1 tsk curry
1 tsk flytande honung
1 krm salt

Panerad fisk
2 paket halvtinad Hoki
1 ägg
2 dl panko
rikligt med rapsolja att frityrsteka i
salt

Sätt ugnen på +225 °C.
Skala och skär potatis, palsternacka och morot i klyftor. Lägg på en plåt och häll över olivolja och salt och blanda väl. Ställ in i mitten av ugnen c:a 20 minuter, de ska bli gyllene.

Blanda alla ingredienser till såsen.

Skär fisken i till kuber eller i skivor. Salta lätt. Vänd bitarna i uppvispat ägg och pankon.
Stek i oljan i en stekpanna på medelvärme 2-3 minuter på varje sida.

Servera fisken med rotsakerna och såsen.

PS: Receptet kommer till största delen från ICA Buffé.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara