0 sött

Brownie på zucchini

Jag ska väl erkänna att jag var något skeptisk då jag hittade detta receptet på brownies som varken innehöll mjöl, socker eller smör. Precis. Inget smör.
Ifs innehöll det jordnötssmör och choklad, så jag tänkte att det kanske inte var så tokigt ändå. Man måste ju prova! Receptet kommer från Classy Cookin’ with Chef Stef och ja, hon är från amerika, hence the measurements in cups. Jag har ett set med olika cups-mått (1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup, 1/4 cup) men har du inte det har jag använt Googles konverteringsfunktion (skriv bara ”convert 1/2 cup to dl” och tryck på sök-knappen så konverteras det).

Så här i zucchini-skördar-tider kanske det kan passa bra med nått att göra av alla dom där zucchinisarna som du har.

Jag tyckte receptet vart lite lite, men det här var originalreceptet. Du kan om du vill dubbla alltihopa så blir det lite mer. Jag gjorde så här lite mest för att jag var skeptisk över receptet från början…

Du behöver
3/4 cup  (1,77 dl) riven zucchini
2 msk flytande honung
1/2 cup (1,18 dl) jordnötssmör
0.5 ägg
0.5 tsk vaniljpulver
0.5 tsk bikarbonat
0.5 tsk kanel
1/2 cup (1.18 dl) smält choklad

Min lilla twist på det här receptet var att krossa lite valnötskärnor och hälla i smeten. Ger lite extra textur som kan vara trevligt avbrott i den mjuka kakan.

Sätt ugnen på 175 grader. Riv zucchinin och häll i en skål. Addera honung, jordnötssmör, vanilj, bikarbonat, kanel och ägg. Smält chokladen och häll i. Rör ihop allt ordentligt.
Jag tog en kakform/minilångpanna i aluminium och la ett bakplåtspapper i, sen hällde jag i smeten och bredde ut den ca 1.5 cm tjockt.
Grädda ca 25 minuter. Lyft ur kakan och pappret och placera på ett galler och låt svalna. Skär upp kakan i lämpliga munsbitar.

Min femåriga dotters reaktion var : BLÄÄÄ!
Min reaktion var: tja, okej varför inte.
Nästa gång jag bakar brownies blir det inget snålande på smöret, sockret eller äggen….

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara