0 grill

BBQ-sås med plommon

Fick en jädra massa plommon över efter marmeladkokandet, så då tog jag helt sonika och rökte alla kvarvarande plommon i min offset-smoker. Där fick de ligga och gona i röken i ca 2 timmar.
Sen hällde jag dom i mixern och tillsatte en massa andra grejer.

1.5 kg plommon (urkärnade, delade)
3 msk socker
1 st gul lök
3 msk lökpulver
0.5 burk (ca 1.5 dl-ish) sambal oelek
1 msk svartpeppar
1 msk vitlökspulver
1 tsk ancho chili

Mixa allt slätt och häll i en kastrull. Låt puttra en stund på svag värme så smakerna går ihop sig ordentligt, Häll på barnmarsburkar och ge bort till dina vänner!

Plommonen röktes med pecanflis i ca 90 grader.

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara