2 grill/ kött/ plock

Baconsmör

Joråsåatt….bacon är ju gott, smör är ju gott. Hmmm….ett baconsmör kanske vore nått?
Jag såg nånstans på internätet nån som hade gjort ett baconsmör som tillbehör till grillat kött och tänkte att det där måste jag prova nångång. Häromdagen var jag hemma och VAB’ade och då när lilla barnet sov lunch så passade jag på att roa mig i köket med att göra just baconsmör.
Här är min variant.

Du behöver:
150 gram smör
2 st scharlottenlökar
1 msk paprikapulver
salt
ett halvt paket bacon

Knaperstek baconet och finhacka det. Finhacka scharlottenlöken och stek den. Låt smöret bli rumsvarmt och blanda i alla ingredienserna och vispa lite med en elvisp. Fyll en sprits och spritsa ut lite snajdiga former på ditt baconsmör och låt stelna i kylen.
Serveras med fördel till lite schysst grillat, jag fräste på lite entrecote till lunch.

Låt köttet bli rumsvarmt. Starta grillen. Jag använder en klotgrill som jag laddade med grillkol. När kolbädden är het och fin langar du på entrecoten. Låt den ligga direkt över glöden i 45 sekunder. Ta upp den och vänd den 90 grader. Grilla ytterliggare 45 sekunder. Sen kör du likadant på andra sidan av kotletten. Resultatet blir lite fina grillränder på köttet. Vill du inte ha så rare, kan du köra lite längre, säg 60 sekunder istället för 45 sekunder.

Servera smöret och köttet med lite pommes. Enkelt och gott.
Smaklig spis!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    Köttfärsbloggen
    20 oktober, 2015 at 22:16

    Note to self: Kom ihåg att göra baconsmör nästa gång det grillas kött. Låter mycket smarrigt.

  • Svara
    Ulrik
    20 oktober, 2015 at 22:17

    Gör så! Mycket smarrigt!

  • Svara