0 kött

Philly Cheese Steak Sandwich

Jag har aldrig varit i Philadelphia i egen hög person, det har liksom aldrig blivit av. De få gånger jag varit i USA har det varit på västkusten (Seattle, San Francisco) samt Houston och Galveston. Dock inte så mycket på östkusten dessvärre. Det har givetvis inte hindrat mig från att ändå upptäcka Philly Cheese Steak Sandwich – en fantastiskt god macka med det där lilla extra. Det är väl så att Philly Cheese Steak Sandwich tillhör en av de där klassiska amerikanska maträtterna tycker jag.

Varifrån den kommer ursprungligen är lite höljt i dunkel, men italienska invandrare på 1930-talet började äta tunt skuren biff i bröd med diverse tillbehör och hey presto så fick Philadelphia en kulinarisk höjdare som sedan spridit sig över världen.

Originalet förespråkar Provolone-ost men då det verkar vara lögn i h-vete att hitta ung Provolone i Uppsala (bara långlagrad, starkare Provolone) så tog jag en lite krämig Cheddar istället.

Till mina mackor använde jag följande:
1 skiva närproducerad entrecote
2 st ekologiska baugetter
1 näve finhackad babyspenat
1 stor fint skuren silverlök
Cheddarost
olivolja
salt och peppar

Frys entrecoten lätt, då är det enklare att skiva tunna, tunna strimlor av köttet. Stek köttet i lite olivolja och krydda med salt och peppar. Dra på osten och låt den smälta över köttet så det blir så där härligt geggigt. Fräs på den finskurna löken och låt den bli karamelliserad i pannan.
Dela på baugetterna och stek på snittytan i stekpannan. Fyll bröden med kött/ost-geggan och ös på med karamelliserad silverlök och en näve finhackad babyspenat.

Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara