0 fågel

Kycklingsallad med ägg och texmexdressing

Tänk att man går och klagar på snålblåst, regn och 12 grader varmt och sen från en dag till en annan så är det 24 grader varmt och strålande sol. Vad händer då då? Jo, då tycker man det är för varmt… Märkligt. Njuta i sommarvärmen tänkte jag göra så länge det bara går.

Vad passar då bättre när det är härligt sommarvarmt än en lätt sallad? Jag hade lite grillad kycklingfilé över som jag tänkte ha i salladen. Fanns även en slatt grönkål och bladspenat kvar sen tidigare i veckan.

Du behöver
grönkål
bladspenat
kokta ägg
grillad kyckling
gurka
rädisor

Dressing
en burk creme fraiche
texmexkrydda
vatten

Blanda bladspenaten med grovhackad grönkål. Finhacka lite rädisor och ett par dm gurka. Koka äggen hårda och låt svalna. Skär kvartar av äggen. Skär upp kycklingen i småbitar.

Blanda dressingen med fraichen, kryddan och en skvätt vatten till lagom konsistens. Jag gjorde min halvblaskig då den skulle ner i en sån här dressingflaska.

Bygg din sallad på tallriken. Grunda med det grönsakerna och toppa upp med kyckling och ägg. Skvätt över din dressing. Ät och njut i kvällssolen på akterdäck. Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara