2 sött

Frushi – frukt sushi

Frugan hittade det här på Pinterest och det såg lite roligt ut – frushi (frukt sushi).
Receptet var på amerikanska, därav måttangivelserna. Bara till att kavla upp ärmarna och köra igång.
Det går ca 2.4 dl på en kopp.

Du behöver
1 och 1/4-dels kopp sushiris
1 kopp vatten
1/4 kopp socker
1/2 kopp cocosnötmjölk

Koka upp riset och vattnet och låt det sedan sjuda i 15 min tills vattnet nästan är borta. Ställ åt sidan i 15 minuter. Blanda socker och cocosnötsmjölken. Rör ner riset i cocosnötsmjölkssmeten och ställ svalt i ca 20 minuter.

Skiva frukter som du vill ha på. Forma små korvar av sushiriset och klä dem med skivad frukt. Vi använde jordgubbar, tomater, apelsiner och kiwi.

Du kan göra ”soya” av t ex turkisk yoghurt tillsammans med lite chokladsås. Gott att doppa i.

Smaklig spis!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    Amanda
    26 oktober, 2015 at 08:50

    Det här lät ju riktigt roligt 🙂

  • Svara
    Ulrik
    26 oktober, 2015 at 23:48

    Det var lite småkul faktiskt. 🙂

  • Svara