0 plock

Svampomelette

Fick besök av långväga vänner en kväll förra veckan. Med sig hade de utöver 3 stora kassar med utskriva recept från 4 decennier, nyplockade skogschampinjoner från en lokal odling neråt i västra Sverige. Kände att jag var tvungen att göra dem rättvisa och ge dem huvudrollen i en anrättning. En enkel omelette med smörstekt svampar fick det bli. Till två omeletter behöver du:
5 ekologiska ägg
2 msk vatten
lite salt
smör att steka i
riven valfri ost
7-8 skogschampinjoner
gräslök att toppa med

Skär champinjonerna i skivor och stek i smör.
Vispa ihop ägg, vatten och salt och häll upp i två förvärmda stekpannor som du låtit smälta lite smör i. Tänk att det ska vara som två tjockare pannkakor.
Omeletterna ska stekas i c:a 3 minuter och inte på för hög värme. När de börjar stelna på ovansidan lägger du på den rivna osten som får smälta.
Vik ihop omeletterna och toppa med svamp och hackad gräslök.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara