0 grill/ kött

Souvlaki med pommes och tzatziki

Alla skriverierna den senaste tiden om Grexit hit, folkomröstning dit, skuldberg och gråtande greker gjorde mig vansinnigt sugen på souvlaki. Jag hade både lamm och fläsk i frysen, så det vart lite velande mellan bäää och nöff innan jag gick på rapsgriskarrén från Scan. Iddes inte baka pitabröd så det fick bli en laddning pommes till.

Du behöver
800 gram fläskkarré
1 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk oregano
1 msk mynta
salt
peppar

Skär karrén i lagom stora bitar, typ 2x2x2 cm.
Blanda marinaden (olja, vinäger, oregano, mynta, salt, peppar) och häll köttet i en fryspåse med marinaden över. Har du vaccmaskin vaccar du det skurna köttet med marinaden och vilar i kylen. Marinera i minst 2 timmar, gärna över natten.

Trä upp köttbitarna på spett och grilla tills fin färg har uppnåtts. Jag körde min grillspettshållare till rotisserien. Funkar utmärkt!

Servera med skivad rödlök, tomat, sallad samt nyfriterade pommes.
Enkelt och gott.

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara