0 sött

Rårörd jordgubbssaft

Känner mig som född i fel årtionde ibland. Just idag svänger det sköna vibbar av 40/50-talet här hemma. Var och spontanköpte en ny (eller ja, gammal) trädgårdsmöbel på en Blocketannons. Nu står den här på uppfarten, nyss avlastad från släpkärran. Visserligen hade jag en liknande utemöbel köpt begagnad på Ulva’s bakluckeloppis, men när jag såg den här så slog jag till.
Visserligen behöver bordet lite Tender Love and Care, då ribborna som bildar bordsskivan behöver bytas pga röta, men annars så var den fin. Dessvärre hade de slängt soffan som hörde till. Nåja, det får väl gå ändå. Nä, nu är det dax att bejaka den inre tanten i dig!

Här sitter jag nu i gårdsgruset med nygjord jordgubbssaft och lyssnar på gråsparvarnas tjatter. Ganska mysigt faktiskt.

Till saften behöver du
3 st förpackningar med jordgubbar
7 dl vatten
6 dl strösocker per liter avrunnen saft

Mixa jordgubbarna i en matberedare/mixer. Blanda dem med vattnet och täck över med lite plastfolie och ställ svalt över natten.
Dan efter silar du av jordgubbssaften och rör ut sockret i den avsilade saften.
Jag fick ut 1.5 liter saft och hällde då 9 dl strösocker i saften och rörde om ordentligt.
Saften blir knalligt röd och serveras med fördel till gråsparvars tjatter i det solvarma gårdsgruset i din nyinköpta trädgårdsmöbel från förr.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara