0 fågel

Kycklingnuggets

– ”Pappa, jag vill ha chicken nuggets till middag” sa femåringen häromkvällen. Sagt och gjort, bara för farsan att leverera beställningen. Kycklingfilé är ju en praktisk råvara som det går att göra mycket gott med, t ex chicken nuggets.

Du behöver
3 st kycklingfiléer
maizenamjöl
3 st ägg
svartpeppar och salt
cornflakes

Skär kycklingfiléerna i små portionsbitar.
Häll ut en stadig mängd maizenamjöl på en tallrik
Vispa ihop äggen med lite kryddor i en bunke.
Krossa några nävar cornflakes till små, små bitar. Sprid ut cornflakeskrosset på en tallrik.
Rulla kycklingfilébitarna först i maizenamjölet, sen doppa i äggsmeten och sist rulla i cornflakeskrosset. Fritera bitarna i en fritös eller i en kastrull med olja i på spisen. Jag kör full makaron på fritösen, ca 190 grader. Låt de små nyfriterade bitarna rinna av lite innan de serveras.
Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara