0 sött

Jordgubbsbakelse

Till midsommar kostade jordgubbarna nästan sin vikt i guld, men förra veckan fanns helt plöstligt de svenska bären till billigare peng. Alltså, att få frossa loss i jordgubbar, det är så himla lyxigt. Att det råkade finnas lite halvtorr kardemummakaka kvar från en fika gjorde inte saken sämre. Skar upp små fyrkanter av kaka, stekte dessa snabbt i smör. Rörde ihop en kräm på yoghurt, vaniljpulver och florsocker (avsmakning är det som gäller). Skar upp jordgubbarna och monterade ihop det hela och toppade sedan med en bit av den där mytan som sprider sig snabbare än en nakenbild på en kändis på nätet. Typ. Du kan givetvis använda dig av en citronkaka eller vanlig sockerkaka. Det som jag ville åt här var att få en fin smörstekt yta och i och med det den lite kolaaktiga smaken som blir.

Vaniljpulvret som jag använde i receptet kommer från Rekoboxen och Kung Markatta. Rekoboxen är ett koncept du kan prenumerera på. Vi på Glimten har fåt äran att testa en låda. Vår filosofi rimmar väl med deras, så det är med stolthet vi vill tipsa om dem. Så här beskriver de sig själva:

Det ska vara lätt att hitta och prova reko produkter, det vill säga produkter som är hälsosamma, sjyssta mot miljö och mot de som tillverkar dem. Därför letar vi upp eko- och fairtrade och andra reko varor, testar dem och hittar guldkornen. Dom plockar vi ut, paketerar och skickar direkt hem till dig en gång i månaden, tillsammans med tips, inspiration och recept.

Det gör det enkelt för dig att pröva ett omväxlande utbud av Reko produkter. Du får självklart även tips på vart du kan köpa mer av de produkter du gillar. Själv slipper du fundera på vilka ekologiska och rättvisemärkta alternativ det finns till dina vardagsprodukter. Dessutom slipper du leta runt mellan olika butiker, och lägga massor av pengar på att köpa produkter som du inte vet om du gillar. Testa och hitta nya favoriter.   

Vi på RekoBoxen tror att vi tillsammans kan skapa en bättre värld. Därför ger vi 10% av varje RekoBox som säljs via hemsidan till en organisation som arbetar för en bättre värld. En gång per år skänker vi sedan de samlade intäkterna till en välgörenhets-organisation. Kraven är att organisationen ska verka för en bättre miljö eller hjälpa utsatta människor. Framöver är det du som kommer att vara med och påverka valet av organisation direkt. Genom att skicka in förslag på organisationer och sedan rösta på de alternativ som du tycker är av största vikt.

RekoBoxen tror på hjälp till självhjälp som den bästa vägen för att hjälpa människor till en bättre livssituation.

Här hittar du mer information om deras produkt, tänk, arbete och filosofi: http://www.rekoboxen.se/

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara