0 sött

Happy Fourth of July!

Dagen till ära tänkte jag ge mig på en USA-flagge-inspirerad tårta/kaka. Gluten och laktosfri förstås. Full av krångel – givetvis. Nu kör vi.

Tårtan består av tre olika sockerkakor, en ofärgad, en färgad röd (som visade sig se ut som rosa…) och en färgad blå. Ingredienserna avspeglar totala antalet av allting. Du behöver alltså göra tre sockerkakssmeter. 2 ägg, 2 dl socker osv för varje smet alltså. Glasklart!

Du behöver
6 st ägg
6 dl strösocker
4.5 dl glutenfritt mjöl
3 dl potatismjöl
6 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
röd hushållsfärg
blå hushållsfärg

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ihop mjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke.
Vispa ner hushållsfärgen i äggsmeten. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Smörj och bröa en form och häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter tills kakan är torr. Låt svalna.

När du gjort alla tre kakorna, de har svalnat och är klara – då tar vi fram en brödkniv, skärbräda och börjar karva. Jag skar ut tre skivor rött, två vita och en blå bit. Sen får man måttanpassa bitarna så de passar ihop ungefär som en amerikansk flagga. För mer info kring flaggan, läs här.

Frosting
120 gram rumsvarmt smör
400 gram laktosfri mjukost av philiadelphia-karaktär
1-1.5 paket florsocker
lite pressad lime

Veva ihop alla ingredienser med en elvisp. Applicera frostingen mellan varje kaklager samt utanpå kakan.

Ställ i kylen några timmar så den hinner sätta sig. Jag skar upp min på en gång och märkte att hejåhå vad lös den var… nåja, den smakade alldeles utmärkt iaf, även om den inte var så himla snygg kanske. I gave it my best shot i alla fall!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara