0 sött

Fläderblomssaft

Jag har ju gått och trånat efter att blommorna på mina två fläderbuskar ska slå ut. Inte ett smack. Mitt flöde har svämmat över av alla andras bilder på blommande fläder och saftande personer till höger och vänster. Men inte här….sabla blomuslingar….eller ja, den kalla sommaren skyller jag på. Ifs har det varit olidligt hett de senaste dagarna och det är väl det som behövs för att blommorna ska ta fart och blomma, för inte blommar det här inte.

Förrän nu! Äntligen! Hurra!

Fram med sekatören, nu kör vi.

Du behöver
40 st fina fläderblommor
4 st ekologiska citroner
2 kg socker
2 liter vatten
50 gram citronsyra

Plocka blommorna och försök ta dem som inte har nån ohyra på sig. De med bladlöss på kan du lämna kvar.
Skölj av blommorna eventuella baggar. Skölj citronerna och skiva dem. Värm vattnet och hysta ner sockret.
Lös upp sockret ordentligt. Ta en stor bunke som rymmer hela klabbet. Varva citroner, blommor och citronsyra i några lager. Häll på den varma sockerlagen. Dra över lite plastfilm över hela klabbet.
Ställ svalt i tre dagar. Sila och tappa upp på flaska. Njut av egen skörd och buteljerad sommar!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara