0 fisk

Ceviche

En tydlig signal att det faktiskt börjar likna sommar är att jag (i alla fall) inte vill ha varm mat. Kall mat, gärna med sköna råvaror är det som jag läntar efter. För någon sommar sedan gjorde jag denna ceviche och jag kände nu att det banne mig är dags att göra den igen. Det viktiga är att använda bra lax. Jag rekommenderar verkligen Salmalax som är urfin att jobba med.
 
 

 
För 4 personer som förrätt, eller som del av en liten buffé behöver du följande: 
 
250 g benfrilax utan skinn
500 g räkor med skal (som sen skalas)
1 dl mango i mindre bitar
2 msk hackad koriander
1 msk neutral olja
2 tsk fisksås
0,5 tsk chiliflakes eller lite färsk hackad chili
2-3 msk citronjuice
Skär laxen i små kuber, skala räkorna och skär även dem i mindre bitar. Lägg fisk, lax och mango i en bunke, blanda olja, fisksås, citronjuice, chili och koriander och häll på. Låt allt grava i kylen i ett par timmar.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara