0 kött

Carnitas

Carnitas? Que? Det var det första som slog mig när jag frågade efter idéer på att tillaga rapsgriskarré i ett grillforum jag är med i. Vart tvungen att googla lite och hamnade genast på den eminente Jonas Cramby’s blogg och ett inlägg om riktig texmexmat. Inget svennebanan-texmex med köttfärs och färdigköpt guacamole här inte! Hr Cramby visar var skåpet ska stå när det kommer till texmex. Efter att ha plöjt hans bok om BBQ i allmänhet och Texas BBQ i synnerhet så känns det väldigt tryggt att lita på vad han predikar ut på sin utmärkta blogg! Nu kör vi.

1 kg fläskkarré av rapsgris
0.5 liter Coca cola. Inget light-tjafs, the real deal ska det vara.
pressad lime
2 tsk chilipulver
1 msk lökpulver
1 tsk anchopeppar
1 tsk vitlökspulver
2 tsk oregano
1 tsk cayennepeppar
salt
soja
pressad vitlök,

Skär köttet i småbitar. Veva ihop de torra kryddorna och rubba in i köttet. Häll på lite soja, pressad vitlök och pressad lime. Låt marinera över natten. Stek på köttet och häll över ev rester av marinaden. Dra i Coca cola i grytan tills det täcker köttet. Låt puttra i några timmar (torde gå utmärkt att tillreda i en slowcooker) tills köttfibrerna faller isär som på en redig Texas Red Chili. Nu har du uppnått snudd på nirvana med en härligt kletig, söt gegga med lite drag i! Lovely!

Jag serverade carnitas i torillabröd med guacamole, picklad rödlök, lite tomater och sallad. Sweet mother of god! Så sjukt gott! Happy days!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara