0 sött

The return of the maräng

Nu på kvällskvisten fick jag ett sug efter att provbaka lite smaksatta maränger igen. Ni har väl redan läst om mitt första försök med svamptorks-torkade maränger smaksatta med mango och passionsfrukt?

Nu har jag kommit över ett ännu bättre recept!

Du behöver
en kartong (”vanlig”, fryst) björnbär
ett shotglas med vatten
8 gram äggvitepulver (albumin)
120 gram strösocker
120 gram siktat florsocker

Så här gjorde jag
Häll björnbären i en kastrull och tillsätt en skvätt vatten. Koka upp och mosa bären. Sila av saften så du slipper fröna.
Blanda 8 gram äggvitepulver med 120 gram strösocker. Rör om ordentligt.
Häll i fruktsaften och vispa hårt.
Sikta ner florsockret och vispa i maskin en stund.
Nu har det blivit en härlig marängsmet som du spritsar ut och torkar endera i ugnen på jättelåg temperatur eller gör som jag, tjacka en svamptork på Jula och kör på ca 56 grader i några timmar tills spröda härligheter har uppnåtts. De står i torken as we speak, så jag får nog låta dem gå över natten.

Jag köpte en väldans fin våg för ett tag sedan. Den kan mäta yttepyttesmå mängder med hög noggrannhet. Känner mig som Walter White i Breaking Bad, när jag står här i mitt methlab och väger upp äggvitepulvret…

Marängerna spritsar jag ut smått då det är tänkt att dessa maränger ska användas som pynt på diverse desserter framöver. Tror dom torkar snabbare också ifall de är mindre i storleken.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara