0 fisk/ skaldjur

Smörgåstårta på kavring med lax och räkor

Det har blivit något av en tradition att vi firar hemmavid här i vår Bullerbyiga bullriga by med alla barn, hundar, vänner, vänners vänner och nåns farmor. Det blir som vanligt dans kring midsommarstången, sillunch, fikabuffé, sjukamp och grillat till middag.

Nått av det goda jag ätit genom åren har varit bland annat den här tårtan som några kompisar hade med sig. Nu har jag dessvärre inga mått/mängder på ingredienserna, men det fixar du ändå. Nu kör vi!

Du behöver
Kavring
Smör
Lite gravad lax
Räkor
Lite fiskrom
Philadelphiaost
Gräddfil
Gräslök
Rödlök
Dill
Citron

Ta kavringen och kör i mixern med knivtillsatsen. Det blir en massa smul alltså. Tillsätt smör och kör lite till så du får en lite kladdig kavringsdeg. Ta en springform och tryck ut kavringsdegen i formen. Gör bottnen rätt tunn. Blir lite mäktigt annars med en för tjock botten. Finhacka gräslök, rödlök och blanda ut med lite fint skuren lax och räkor. Blanda ner hacket i en bunke och tillsätt philadelphiaosten och gräddfilen. Smeta ut geggan över kavringsbottnen och garnera sedan med lax, citron, räkor, fiskrom, dill. Servera till sillunchen, eller varför inte på sommarfestens buffébord?

Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara