0 fisk/ plock

Silltårta

Det är inte många dagar kvar till midsommar. Märkligt, för sommaren har inte direkt pockat på, mest svalt, regnigt och så in i bängen blåsigt. Men, nu är det minsann sommar! Jag vill passa på att slå ett slag för en sjukt god silltårta som jag tycker alla borde äta på midsommar. Det här är i alla fall vad jag tänker äta till lunch på fredag.

Observera att det här är en liten silltårta, så tänker du att du vill ha en vanlig springform dubblar du nedan recept.

Ta 4 skivor kavring som mixas med 40 g smält smör
Tryck ut i formen och låt stå kallt i 30 minuter
Gör under tiden fyllningen av:
1 dl kesella
1 dl gräddfil
en halv hackad röd lök
200 g hackad matjesill
1-2 msk sillspad, peppar från kvarn
2 hårdkokta ägg som hackas

Lägg 2 gelatinblad i vatten och smält sedan gelatinet på låg värme, blanda sen i sillröran.
Häll röran på kavringsbotten och låt stå kallt i 3 h.
Garnera tårtan med dill eller gräslök.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara