0 sött

Lite annorlunda kanelbullar

Jag tyckte att frugans hängande på Pinterest var ganska tradigt tills jag upptäckte själv vilken otrolig inspirationskälla det är! Här hittar du bilder på ta mej tusan vad som helst. Själv har jag snöat in på baddammar, återvunna bildäck och matrelaterade idéer.

En rolig variant av nån sorts pizzamacka ihopbackat till bröd såg jag häromdagen och tänkte genast att ”det där borde gå att göra med kanelbullsdeg!”. Sagt och gjort, vevade ihop en kanelbullsdeg och här är resultatet.

Gör en deg (läs på mjölförpackningen, alla mjöltillverkare brukar ha nån form av bullrecept på förpackningen) och jäs enligt instruktionen.
Kavla ut degen tunt och bred på rumsvarmt smör. Strö över kanel och strösocker.

So far, so good. Detta är ungefär som man gör med vanlig bulldeg. Men nu till det coola!

Ta fram en rund form, typ pepparkaksform eller liknande. Du ska stansa ut rundlar ur bulldegen.
Ta en utstansad rundel, vik den på mitten och vik den igen. Nyp ihop ändarna och proppa ner i en rund springform. Fyll hela formen som en stor blomma.

Pensla med ägg, strö över pärlsocker och skjuts in i ugnen tills den är genomgräddad, ca 200 grader i 30 minuter.
Min vart lite för mycket gräddad, annars vart den rätt skaplig. Kul form va!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara