2 bröd

Kalljästa frallor

Med minimal insats kan du få ut maximal frukostnjutning. Nästan löjligt enkelt att sätta en deg på kvällen, som får bo i kylskåpet över natten. Men om de är så lätt, varför gör jag det inte oftare? Bättring och bot nu i sommar. I promise myself.

Till 12 frallor beöver du i alla fall följande:

25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk honung, svensk
2 dl havregryn
c:a 7-8 dl vetemjöl special, ekologiskt såklart
Pumpakärnor och hela linfrön att toppa med

Lös upp jästen i vatten. Blanda i saltet och honungen. Blanda i mjölet. Det ska vara en ganska lös deg. Täck degen och ställ den i kylskåpet. C:a 8 h senare kan den bakas ut. Sätt ugnen på +225 C, gärna varmluft. Medan ugnen kommer upp i rätt temperatur: häll upp degen på mjölat bakbord. Dra i degen och vik den en gång, upprepa tills degen känns fast. Dela sen i 12 delar, fördela på två plåtar. Pensla frallorna med vatten och strö över pumpakärnor och linfrön. Grädda i 10-12 minuter. Ät och njut!

Du kan också göra frallorna enbart på c:a 10 dl vetemjöl eller på 1 dl rågmjöl och 9 dl vetemjöl. Prova med russin, torkade aprikoser, tranbär eller fikon i. Du kan också ha linfrön eller solrosfrön i degen och toppa med sesamfrön.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara
    Liebdjuret
    2 juli, 2015 at 08:46

    Tack för receptet. Älskar nattjästa frallor. Detta testar vi till helgen. Familjen har blivit bortskämda med det nästan varje helg. ?

  • Svara
    Karin
    2 juli, 2015 at 08:46

    Hej, vad kul att du gillar konceptet! Lycka till! //Karin

  • Svara