0 fågel/ grill

Glaze till varmrökta kycklingvingar

Häromdagen bjöd jag och frugan över lite grannar för ett knytkalas med grillad mat som tema. Vädret var kanon, cavan var välkyld och tre av grillarna gick heta. Perfekt med andra ord. Vi dukade upp maten på köksbänken i mitt utekök och sen var det gående bord. Cavaflaskor sabrerades, gästerna åt och förnöjdes och det hela vart en riktig toppenkväll på ”akterdäcket” som jag kallar altanen.

Mina bidrag var några röror, ribs samt dessa kycklingvingar. Kycklingvingarna körs ”low and slow”, dvs i ca 140 graders locktemperatur, på indirekt värme (briketterna på ena sidan, köttet på andra sidan). Vingarna penslas först med marinaden, läggs med ”bensidan” nedåt och körs på så sätt i ca en timme. Pensla med glazen några gånger under tiden.

Du behöver
2 dl ketchup
1 dl strösocker
1 stor bit färsk ingefära
1.5 dl Mrs Cheng’s yakiniku-sås
lite pressad vitlök

Skala ingefäran och riv den grovt. Blanda ihop alla ingredienser till en halvtjock smet. Pensla på vingarna med smeten och grilla enligt ovan. Jag vände aldrig på vingarna, det brukar bli bra ändå.
Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara