0 frukost

Fruktpannkakor

Det är något visst med helgmornar och tiden man har att kunna lyxa till det lite. För mina vardagsmornar har banne mig inte utrymme för några utsvävningar. Vet inte hur det ser ut hos dig? Pannkakor är vår helggrej i alla fall. I det flesta fall gör vi helt vanliga amerikanska pannkakor, men kom att tänka på frukostpannkakor som jag åt i Thailand. Med banan och bär och frukt. Varför inte testa hemma? Jag passade på att göra pannkakorna lite större. Laddnigen nedan räcker annars till c:a åtta mindre pannkakor i plättstorlek, räkna nu med att det räcker till tre stora istället. Det här kan ju vara något att fira mödrar med imorgon. Tänk på det! Ett tips bara…
Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk strösocker
1 ägg
2,5 dl yoghurt
2 msk smält smör
Skivad banan
Blåbär
Jordgubbar
Hallon
Eller annan valfri frukt

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa ihop ägg, yoghurt och smält smör i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna. Stek pannkakorna i generöst med smör i en stekpanna på ganska svag värme, de ska bli gyllene. Servera med lönnsirap!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara