0 sött

Friterade äppelringar

Jag har pratat förut om Pintrestmat. Friterade äppelringar faller helt klart inom den kategorin. Jag såg några bilder swisha förbi på olika äppelringar och det såg så himla gott ut att det behövdes testlagas hemma. Har ju sedan tidigare det bästa frityrsmetsreceptet, så varför inte applicera det på ytterligare en råvara? Jag körde mina äpplen i äppelsvarven, då blev ringarna lagom tjocka. Har du ingen äppelsvarv så ska du nog tänka 3-4 mm som tjocklek på äppelbitarna. Jag åt dessa sen som de var på stående fot faktiskt om jag ska vara ärlig. Jag tror att de skulle smaka utmärkt till glass eller vaniljvisp. Så har du inte lika bråttom som jag så är det ett förslag.

Det här behöver du
Äggvitan från ett ägg
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
0,5 tsk salt
Olja att fritera i, minst en halvliter neutral olja
Äpple i ringar
Socker och kanel
 

Gör så här

Vispa äggvitan hårt. I en annan bunke blandar du mjöl och bakpulver med vatten. Rör om till en slät smet.Värm oljan till +180 °C. Vänd ner den hårt vispade äggvitan i smeten. Lägg äppelringarna i smeten. Fiska upp en äppelring åt gången med lite smet med hjälp av en sked och lägg i oljan, fritera i 4-5 minuter. Lägg i några stycken åt gången. Ta upp och lägg på en tallrik med hushållspapper på. Servera direkt med socker och kanel. Försvinnande goda!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara