0 grill/ kött/ sött

Behold! The swineapple!

Jag är känd i bekantskapskretsen för att grilla en del. Eller ja, ganska så mycket.
Häromdagen var det därför en kompis som la upp en länk på en kreation som kallades för The Swineapple på min Facebook-vägg. En härligt exotisk grillskapelse med ananas, bacon och ribs, allt tillagat i en fem timmar lång rökorgie. Challenge accepted!

Du behöver
En ananas – försök få tag i en så stor som möjligt
Lite tjocka revbensspjäll
Några paket bacon – ta vanligt bacon. Jag provade med grillbacon (du vet dom där lite tjockare skivorna), men det gick inget vidare att linda de skivorna.
Rubb
BBQ-sås

Gör så här
Först skalar du ananasen. Behåll själva tofsen längst upp. Sen holkar du ur den med en vass kniv. Karva ur själva kärnstocken eller vad man nu ska kalla den. Ta ur lite extra så du får plats med köttet.
Ta ur benen ur de tjocka revbensspjällen och putsa bort en del fett. Försök att snida till en rektangulär platta.
Dra på lite kryddor på revbenssjället runt om. Jag använde mig av min hus-rubb.
Rulla ihop spjället till en tjock rulle och mosa in den i hålet i ananasen.
Linda baconet runt hela utsidan av ananasen, pensla på lite god barbequesås.
Förbered din klotgrill för indirekt grillmetod medelst snake-metoden.
Lägg ananasen på gallret och justera in ventilerna så du har ca 120-130 grader i grillen.
Nu är det bara att relalalaxa ett tag tills innertemperaturen är ca 80 grader.
När den är klar är det bara att skära upp och servera.
Serveringsförslag: plankat potatismos (varmrökt på cederträplanka i grillen).

 

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara