0 vego

Vegetarisk, glutenfri paj

Idag är det köttfri måndag så då passar det väl bra med en vegetarisk paj. Den vart glutenfri också när jag ändå var i farten… Köttfri måndag är ett sätt att uppmana alla att äta mer vegetarisk kost. Du kan väl äta vilken dag/dagar som helst, men det som cirkulerar i sociala medier är just begreppet ”Köttfri Måndag”. Gudarna ska veta att just jag skulle behöva ha köttfritt hälften av veckan, så mycket kött som jag knölar i mig i vanliga fall…


Till pajskalet
100 gram smält smör
1 dl kesella
3 dl majsmjöl
2 dl havregryn

Nyp ihop allt till en deg. Ta och fyll ett pajskal med degen. Förgrädda i 175 grader långt ner i ugnen i 10-15 minuter tills skalet har fått färg. Vart rätt nöjd med pajskalen faktiskt!

Till fyllningen
1 burk Mutti Polpa (konserverade, krossade tomater)
3 st gula lökar, skivade (vill ha mer textur än finhackat)
2 st vitlöksklyftor
svartpeppar
salt
riven mozzarella/gratängost

Fyll skalet med fyllningen och kör en 10-15 minuter till i ugnen.
Servera med lite blandad kompott. Här vart det gurka, kokta ägg, hackad vårlök, mojo rojo och en klick creme fraiche – lite slattarnas afton alltså.
Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara