2 kött

Porchetta med polenta och sweet chili drops

En fläskkarré kan man göra möe gött av. T ex en skaplig italienskt inspirerad middag!


Du behöver
En hel bit fläskkarré (600-700 gram)
Färska kryddor
olivolja
salt
peppar
Vitlök

Ta karrén och skär den i en spiral, lite som en rulltårta. Rulla ut ”kött-arket” och  salta ordentligt runt om. Blanda ihop finhackade kryddor, finhackad vitlök, olivolja och svartpeppar. Smörj in snittytan (insidan på din ”rulltårta” med denna härliga gegga. Rulla sedan ihop rullen hårt och bind upp den med ”köttsnöre”. Stek din rulle hårt i stekpannan så den får ordentligt med färg runtom. Sen skjuts in i ugnen på ca 150 grader. Sitt ner och vila en stund, det här kommer att ta ett tag. Du vill ha en innertemperatur på 65-70 grader så det lär dröja 2-3 timmar beroende på köttbit och effekt på ugnen.

Kolla innertemperaturen med en köttermometer. Gå inte på klockan, kolla temperaturen!

Under tiden kan du veva ihop polentan.

Du behöver
7 dl vatten
2 msk grönsaksfond
lite finhackad färsk rosmarin
lite pressad vitlök
olja
1.5 dl polentagryn

Koka upp vattnet. Häll i fonden. Koka en liten stund innan du hystar i polentagrynen. Koka 5-6 minuter innan du drar av kastrullen. Veva ner rosmarin, pressad vitlök och rör om ordentligt. Ta fram en springform och häll ner gröten i den. Ställ i kylen och låt svalna. När den stelnat så skär du tårtbitar av den och fräser på på hög värme i lite olja i stekpannan.

När du har rätt temp på köttet så tar du ut den ur ugnen, sveper in i folie och låter den vila i 30 min på köksbänken. Stek på polentan och sen skär du upp skivor av porchettan och serverar direkt tillsammans med en ordentlig laddning av Sweet Drops Chili från Ridderheims. Inlagda småsöta droppformade chilis som smakar mumma!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  KarinW
  11 april, 2015 at 07:00

  Ja det där med polenta har inte jag testat än bara funderat på och det blir det inget på tallriken av;-) Ser gott ut så man kanske ska slå till!

 • Svara
  Ulrik
  11 april, 2015 at 07:01

  Jag hade aldrig ätit polenta innan. Det är helt okej att äta, men kanske inte favoriten direkt.

 • Svara