0 grill/ kött

Kolgrillade hamburgare på högrev

Svängde förbi Nelins mataffär på vägen hem idag för att köpa lite ägg. Kom hem med 1.5 kg nymald högrev också så då fick det bli hamburgare till middag.
Det är ju så fantastiskt gott med hemmagjorda högrevsburgare grillade över glödande kol!Du behöver
fet färs mald på högrev, vill man så kan man hysta i extra fett när man maler färsen.
nån ost att smälta på burgaren
salt och peppar
bacon
sallad
tomat
dressing
ett gott bröd

I brist på hembakta brioche så använde jag mig av Brooklyn-brön som i mitt tycke är riktigt goa. Sen har dom inga sesamfrön på heller, vilket jag tycker är ett plus.

Börja med att forma en korv av den nymalda högrevsfärsen. Slå in den i lite plast och förvara den i kylen över natten. Ta sedan och skär tjocka skivor av din färskorv. Forma dem inte för mycket, utan bara daska på dem på direkt värme på din grill. Det kommer att osa en hel del då fettet från färsen droppar ner på den heta glöden. Stek 4-6 minuter per sida. Vill du vara extra noga mäter du innertemperaturen på din hamburgare för önskad stekgrad. Själv kör jag på känn.

Även baconet får sig en dust på gallret. Använde en matpincett som tål hettan från grillen, när du vänder baconet. Det går undan när fläsket steks över öppen eld!

På slutet drar du köttet åt sidan och lägger på lite ostskivor som får smälta över burgaren. Fräs på snittytan på bröden lite över glöden men var försiktig då det lätt bränns vid.

Montera din burgare med botten, salladsblad, tomatskivor, köttet, baconet och en duktig klick med dressing. Ät och njut i kvällssolens sken som jag gjorde, fantastiskt gott!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara