0 sött

Knapriga havrekakor

Förra helgen arrangerade vi Glimtens Matdag! Det var så roligt att träffa alla. Tanken är att det ska komma en liten rapport från dagen, ska bara samla tankarna. I alla fall, på söndagen var jag hyfsat mör men det skulle ändå fixas i trädgården och då behöver arbetslaget fika med jämna mellanrum. Fick ett sug efter havrekakor, sånna hade vi inte hemma bara så där, så blev till att baka lite snabbt. Allt piffades med diverse kylskåpsfynd. Receptet nedan är busenkelt och går att slänga ihop i ett nafs. Lycka till!

 
 
 
Ingredienser

150 g smör, rumsvarmt
1 1⁄2 dl farinsocker
3 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1 krm salt
1⁄2 tsk hjorthornssalt

 
Valfritt: salt kolasås, recept hittar du här och hallon.
 
Så här gör du
Sätt ugnen på +175 °C.

Rör ihop smör och socker.
Häll i  havregryn, vetemjöl, salt, hjorthornssalt och blanda till en deg.
Dela den i bitar och rulla till bollar.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Tryck till varje kaka lätt. Grädda i mitten av ugnen c:a 8-10 min.
Låt kakorna svalna på plåten.

 
Medans kakorna fortfarande var varma la jag på en liten klick med salt kolasås som fick smälta ner på kakan. Sen hade vi hallon hemma, varför inte toppa med det då? Och slutligen fick de små, gröna bladen från lördagens session med Matgeek agera garnering. Mest för syns skull. Serverades utomhus med kaffe och te som ett avbrott i trädgårdsfixet.
 
(Inspiration till receptet kommer från Arla).

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara