0 grill

Glutenfri pizza på grillen

Nu var det ett tag sedan jag gjorde hembakad pizza. Ville prova ett nytt recept på pizzadeg så drog igång grillen med briketter och björkved innan jag letade fram de glutenfria mjölpåsarna. Jag vill ha så varmt som möjligt på grillen, gärna 300 grader om det går. Briketterna/veden sprider jag ut i som en ring runt pizzastenen.

Du behöver
400 gr vatten
10-15 gr jäst
15 gr fiberhusk.
170 gr rismjöl

60 gr majsmjöl
0.5 tsk salt
 
Blanda vatten, jäst och fiberhusk och låt det svälla10-15 min.
Blanda rismjölet, majsmjölet och saltet i en annan bunke. Rör om ordentligt innan du häller ner mjölet i jästgeggan. Låt jäsa i 1 timme. 

Baka ut 4 pizzor i tallriksstora rundlar. Lägg på valfria ingredienser. Jag använde mig av Mutti Polpa (krossade tomater på konserv), salt & peppar, riven ost och finskuren rökt skinka.

Jag lägger pizzan på bakplåtspapper på den heta pizzastenen de första en-två minuterna som jag sedan rycker bort. Blir krispigt fin botten.

Gillar du inte rökigheten som blir så kanske du ska prova utan veden.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara