0 vego

Deviled eggs – nykläckta kycklingar

Deviled eggs – djävulsägg – är kanske värre än vad det låter. Ifs kan du ha i cayennepeppar eller liknade för att få lite drag i dom, men jag hoppade det och använde paprikapulver istället så vart de lite mer barnvänliga.

Du behöver
3 st ekologiska ägg
ett knippe vårlök
lite inlagd gurka
en morot
majonnäs
pressad citronsaft
kryddor

Först kokar du äggen så de blir ordentligt hårdkokta. Sen kyler du äggen i kallvatten tills de kallnat helt. Skala äggen och skär av lite på botten av ägget så det kan stå stadigt. Sen skär du av toppen, ca en tredjedel av ägget. Det blir kycklingens hatt.
Pilla ur gulorna och mosa dem i en skål. Blanda ut gulorna med lite majonnäs och pressad citronsaft. Krydda med lite salt och peppar. Eller cayennepeppar om du tycker det behövs lite mer drag.
Fyll äggulsröran i en sprits och fyll ”kroppen” på kycklingen med den. Skär till en näbb av morot, ögon av inlagd gurka och montera. Till sist monterar du ”hatten”. Finhacka lite vårlök och strö ut på en tallrik. Det är här kycklingarna bor. Placera kycklingarna i boet och servera.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara