0 plock

Camembert med nöthack och bröd

Jag skulle nästan behöva start en ny kategori här på bloggen, den skulle döpas till Pintrestmat. För några dagar i månaden lagar jag mat utifrån en bild jag sett på något riktigt gott på Pintrest. Kan meddela att det är livsfarligt att sitta och titta på bilder sena kvällen på alla fullkomligt urhärliga skapelser som folk kokat ihop. De här Pintrestmiddagarna brukar kunna bli lite ett hopkok av saker jag just för dagen tycker ser gott ut. Varje middag brukar resultera i minst en ’WOW den här MÅSTE vi göra igen’. Fredagens middag kanske blev ett lite lustigt hopplock, men allt var gott så varför klaga. Och det är ju något visst med plockmat. Det blev zuccinirullar och vitlöks- och persiljestekta räkor. Till det serverades denna ljuva historia.
Räcker till två vrålhungriga:
1 liten rund camembertost
en näve pistagenötter
en näve pecannötter
en näve torkade tranbär
rosmarinkvistar
en skvätt olivolja
Levainbröd

Lägg osten på ett ungssäkert fat, tryck i några rosmarinkvistar (men spar några blad till serveringen) och låt den smälta i ugnen på c:a +200 °C till den är lös. Viktigt att ytterhöljet håller ihop. Jag värmde först osen lite i micron för att snabba på det hela.
Hacka nötter och tokade tranbär fint, blanda ihop.
Skär Levainbrödet i stavar eller halvor, rosta.
Lägg upp osten på ett fat, kom den i en träask, lägg tillbaka den i denna. Häll på lite olivolja och lägg på några rosmarinblad. Lägg upp hacket i en liten skål och arrangera brödet brevdvid. Nu kan festen börja: ta en brödbit, doppa i ost, doppa i hack och njuuuut.

PS: Inspirationen kommer från Jamie Oliver.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara