0 fågel

Alltid lika fantastiska vårrullar

En av mina favoriträtter är vårrullar. Det här receptet är alltid lika idiotsäkert. I alla fall smakmässigt. För med färs filodeg, som inte är fryst så går det faktiskt ganska snabbt att laga till dessa. Vill du kan kan man toppa middagen med lite ris.

Till 25-30 vårrullar:
C:a 250 g filodeg
2 dl kokta glasnudlar (30 g okokta)
250 g fläsk-/kycklingfärs
2 strimlade salladslökar
2 msk färsk och riven ingefära
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad schalottenlök
1 liten nålfint, strimlad morot
2 msk soja
0,5 tsk socker
2 tsk Maizena, löst i lite kallt vatten + lite som ”lim” vi vårrullerullandet
1 msk chiliolja eller 0,5 tsk chilipulver
C:a 4 dl neutral olja att stekfritera i
Sweet chili sås

Blanda alla ingredienserna till vårrullarna i en bunke. Ta fram ett ark filodeg åt gången, täck resten med en fuktig handduk, filodeg torkar snabbare än du kan säga ”sweetchilisås”. Dela arket i 12 cm x 12 cm bitar och lägg på fyllning på varje ark. Vik in sidoflikarna över fyllningen och rulla sen ihop vårrullen. Fortsätt så här tills fyllningen är slut.

Hetta upp oljan till +180 C c:a. Fritera rullarna på vardera sida c:a 3-4 minuter. Ta ett par rullar åt gången så inte oljan kyls ner och rullarna blir kokta istället.

Servera med sweet chilisås och någon soyasås. ät, njut!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara