0 fisk

Våfflor med lax och basilika

Våffeldagen närmar sig och jag gissar att du som många andra ska äta en och annan våffla. Men vad är godast då? Salt eller söt våffla? Själv är jag väldigt förtjust i att just göra våfflorna lite mer matiga, i alla fall en, och sen kan man fylla på med en söt. En på jobbet frågade lite sått förfärat på lunchen: ‘Men när blev det poppis med salta våfflor? Folk kollar ju nästan snett på en när man äter med sylt och grädde!’ Så kanske det är. Vad är trenden?

Just dessa våfflor har 4 enkla ingredienser.

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
100 g smält smör

Rör ihop torrt försig och sen blandar du i mjölk och smör. Grädda 8 våfflor.

Till servering behöver du:
Lax, du kan ta kallrökt, varmrökt, ungsbakad med citron (som jag hittade i kylen från middagen dagen innan)
Crème fraishe
Basilika

Receptet på våfflor hittade jag på Arla, testade det två gånger i helgen och tycker det funkar finfint.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara