0 skaldjur

Räkceasar

Det händer emellanåt här hemma – tro tro det eller ej – att alla vill ha mat men ingen orkar laga. Då är glädjen över att hitta lite snabba ingredienser i frysen och kylen stor. Nu tänker väl visa att räkceasar det kan inte vara snabbmat, men jag tycker nog att den rätten kan falla under kategorin. Räkor som får tina på en timme i vatten, sallad i kylen, dressing på flaska (skrev jag verkligen det?), riva lite parmesan och ta fram lite brödkrutonger från frysen som steks på i smör. Sen är saken biff. Hur man sen väljer att montera salladen kan ni välja på. Nedan bild illustrerar en för mig ny serveringsmetod. Den andas lite mer ’finger food’ eller plockmat. Men, är alla i sällskapet nöjda så blir det bra!

Till tre hungriga, riktigt hungriga behöver du:
1 kg frysta räkor
1/2 romansalladshuvud och lite babyspenat
riven parmesanost
surdegskrutonger
smör att steka krutonger i
dressing, på flaska eller enligt nedan recept

1 ägg
1 msk röd- eller vitvinsvinäger
1 msk pressad citron
1 tsk Dijonsenap
3 mosade sardeller
Salt och peppar
En liten pressad vitlöksklyfta
1 dl neutral olja

Koka ägget i 2 minuter, skeda ur det lösa innehållet och blanda med sardellmos, vinäger, salt, peppar och senap. Vispa ihop, och under vispningen tillsätter du oljan lite i sänder. Dressingen ska tjockna lite, men bara lite.

 Servera nu på valfritt sätt.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara