0 vego

Panpizza

Vi går inte ut och äter så ofta som vi kanske skulle önska. Men i lördags slog vi på stort och åt ute hela familjen. Vi åkte till Pizza Hut! Nu kanske ni skrattar och tänker men hallå, det räknas inte. Men, jo det gör det om det var så länge sedan vi åt middag ute tillsammans.
1) Man vet vad man får. 2) Det är barnvänligt. 3) Det går hyfsat fort att få maten serverad. Alla tre viktiga när man kamperar i sällskap med en 3,5-åring. Hur som helst, igår kväll var Korvungen tvungen att ha mat innan vi kom innanför dörren i stort sett, då blir det makaroner och korv till honom. Vi andra två väntade till senare med att äta, efter att ha gjort ett halvhjärtat försök till veckostäd. Under tiden vi städade jäste en pizzadeg. Hade goda grejer hemma i kylen, såsom skogschampinjoner, mozzarella, lite tomatsås i frysen men även Labneh. Inspirerad av helgens utemiddag blev jag inspirerad att prova på att baka en panpizza. In med stekpannan i ugnen så den skulle bli riktigt varm. Kavlade ut en lite tjockare pizzabotten, på med topping och sen innan jag la ner pizzan i stekpannan hällde jag i en skvätt olivolja. För det har ni kanske märkt ni med som ätit på Pizza Hut någon gång, att det använder olja i sina formar (no shit Sherlock). Sen in i ugnen på +250 °C i c:a 10-12 minuter.

Pan pizza hemma

Det blev pizzadeg över och den fick agera frukostbröd i morse. Gjorde små bullar som fick jäsa vidare över natten. Nybakat är alltid gott!

Helt OK pizzarester

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara