0 sött

Kolakakor med lakrits

Kände mig lite inspirerad att baka något med lakrits efter söndagens besök på Lakritsfestivalen. En festival som var väldigt god att besöka, men det var också svårt att begränsa sig så lämnade festivalen lite lätt illamående efter allt provsmakande. Köpte med mig lite lakrits hem som vi kommer kunna kalasa på i påsk. En god nyhet var att Johan Bülows lakrits är glutenfri, vilket är glada nyheter för våra glutenintoleranta kamrater. (De använder rismjöl i sin lakrits).

Vad bakade jag då? Jo, kolakaor med lakritsgranulat och lakritspulver i. Mycket gott. Jag har provsmakat några nu på morgonen, men ska ge bort resten i påsk tänkte jag.

Recept för c:a 30 kakor

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk lakritspulver
2 tsk lakritsgranulat

Vispa ihop smör, socker och sirap. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och lakritsen, vänd ner det i smeten. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt och platta till och räffla dem med en gaffel. Grädda gyllene i mitten av ugnen i c:a 12-15 minuter på +175 °C. Skär längderna på snedden medan de fortfarande är varma och låt sen svalna.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara