0 vego

Grön ärtsoppa

Personligen är jag inget stort fan av ärtsoppa. Då pratar jag gul ärtsoppa. Kanske för att den i skolbesspisningen serverades med ganska oidentifierbara köttbitar i som jag i alla fall försökte undvika för allt i världen. Hua, får krypningar på ryggen bara jag tänker på det. Räddningen var att dränka ner en massa senap i den. Och så var soppan alltid mer fast än flytande. Jag har förstått senare att ärtsoppa kan vara gott och lite mer flytande än fast, och vegetarisk. Hur som helst, man kanske kan få fresta med en grön ärtsoppa innan alla våfflorna istället? Galet enkel rätt att tillreda och det bästa är att den blir så himla härligt grön (inte gulgrå som ärtsoppan i skolan var), man kan inte annat än att bli glad! Vi åt den till middag i måndags, men jag tror att den skulle kunna vara en höjdare innan våfflorna ikväll. Eller vad säger ni?

Du behöver till 3-4 personer
500 g frysta gröna ärtor
1 hacka gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 gönskasbuljongtärning
1 dl vitt vin
1 msk citronjuice
1 dl crème fraishe
0,5 tsk salt

Fräs löken i lite olja tills den blivit mjuk. Häll på kokande vatten, lägg i ärtorna och buljongen. Låt det koka upp och låt puttra i 5 minuter. Mixa allt slätt. Häll i crème fraishe, citronjuice och vin och låt koka upp, smaka av med salt.

Jag serverade quesadillas till. Recept på det hittar du här.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara