0 bröd

Vitlöksbröd grand deluxe

Verkar vara en del som kör soppdag mitt i veckan. Är en extra finurlig så förbereds soppbas någon dag innan, på serveringsdagen är det bara att värma och eventuellt spä, smaka av och servera. Många soppor smakar dessutom mycket bättre om de får stå till sig någon dag. Soppar har vi drösvis av recept på ifall du klickar på taggen ’soppa’ här bredvid till höger. Bästa tillbehöret beskriver jag nedan: vitlöksbröd grand delux!

Ta en hel limpa, gärna sorten: fluffig-du-kan-äta-hur-många-smörgåsar-som-helst-utan-att-bli-mätt, för den här ska fyllas! Gör en laddning vitlökssmör och ha i hackad persilja. Skär brödet diagonalt åt ena hållet och sen diagonalt på andra hållet så att det blir som ’brödtappar’. Se till att det hamnar vitlökssmör mellan alla ’tapparna’ och lägg på rikligt med pizzaost, jag tog en och en halv påsen med pizzaost (den lilla varianten av påse). Grädda i ugnen på +225 °C tills osten fått fin färg. Oj herre min skapare vad gott det blev!

Botten blir liksom kvar, om ingen är jättesugen och knaprar i sig den med, men annars kan du spara den och köra i mixern och använda som topping på fisk i ugn till nästa måltid #resternasmästare.

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara