0 fisk

Stekt salt sill med löksås

Det är många svenska klassiker som har sitt ursprung från innan det fanns frys och kylskåp. Lutfisk, sill, gravad lax och salt sill. Stekt salt sill är en bortglömd klassiker som jag gör emellanåt.

Ingredienser
1 burk steksill (4 filéer)
Ströbröd
Mjöl
1 ägg
Salt & vitpeppar
4 gula lökar
3 msk smör
3 msk mjöl
5 dl mjölk
Salt
Svartpeppar
Muskot
Gör så här
1. Lägg sillen i blöt i minst ett par timmar
2. Stek löken och lägg åt sidan
3. Smält smöret, sikta över smöret och rör hela tiden.
4. Ta i mjöl lite åt gången. Rör hela tiden.
5. Häll i löken när all mjölk är i och såsen är tjock. Salta & peppra och riv ner muskoten.
6. Torka av sill filéerna och vänd dem i mjöl.
7. Pensla med ägg och vänd i ströbröd.
8. Stek gyllenbruna och servera med löksåsen och kokt potatis.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara