0 grill/ kött

Ostjärpar med bacon

Jag är med i några olika matforum. I ett av dem snackas det vitt och brett om hur lyxigt kött man köper och hur gott det är med Kobe-biff och Iberico-gris. Jovars, så kan det nog vara, men hur svårt är det att göra nått gott av fina råvaror? Men jag tror inte det är så många som har råd att äta Kobe-biff för 4500 SEK per kg. Konsten är väl att ta en billig råvara och transformera det till en förträfflig måltid. Så tycker jag iaf. Som motpol till alla lyxrätter med dyra råvaror la jag därför upp en bild på den här måltiden – lite baconlindade järpar. Givetvis vart det succé på det där matforumet.

Ostjärpar
500 gram köttfärs
två paket bacon
ett par nävar riven mozarella
lite kryddor
två ägg

Blanda köttfärs, mozarella, kryddor och ägg i en bunke. Blanda ordentligt och forma sedan färsen till små järpar. Linda in järparna i baconskivor och pensla sedan med lite god barbequesås. Grilla indirekt i din klotgrill och pensla nångång till med bbqsaucen. Servera med tomatsalsa, grönsallad, pepparsås och lite potatisklyftor från ugnen. Se där, en middag som smakar gott och du behöver inte pantsätta kåken för att köpa ingredienserna heller. Bra va!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara