0 kött

Lammrostbiff med vitlöksstekta champinjoner & chevrecreme

För tillfället har vi dragit ner på kolhydrater i hopp om ett lättare 2015. Jag har i och för sig alltid tyckt om att bara äta sallad till en köttbit för att undvika den där jobbiga mättnadskänslan. Härom veckan fick jag ett ryck om att skaka liv i det bortglömda tillbehöret vitlöksfrästa champinjoner. Helt enkelt för jäkla gott. Något jag kommer att äta mer av framöver.

avnjöt det ihop med en chevrecreme, grönsallad & lammrostbiff. Mycket delikat!

Ingredienser (2 portioner)
2 x 175 gram lammrostbiff
Smör
Salt & svartpeppar

100 gram chevre (lagrad från ostdisk)
3-4 msk turkisk yoghurt
0,5 tsk svensk honung
Svartpeppar från kvarn

200 gram skogschampinjoner
2 normalstora vitlöksklyftor
2 msk smör
Flingsalt

Gör så här
1. Mosa chevre i en bunke med gaffel.
2. Blanda i turkisk yoghurt och honung.
3. Smaka av med svartpeppar.
4. Borsta champinjonerna (ej vatten!) och dela dem i två delar.
5. Fräs dem i smöret och pressa över vitlöken.
6. Häll eventuellt av vatten under stekningens gång. Ställ åt sidan.
7. Salta och peppra lammet och stek ett par minuter på vardera sida.
8. Skiva upp lammet innan servering.

Avnjut till en grönsallad med svarta bönor, tomat & avokado.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara