0 grill/ kött

Kycklingmuffins – en resträtt med lite extra bling.

En vardagsklassiker med rest-tema. Och tillagat på grillen. What could possible go wrong? Inget – precis! Har du inte kyckling så kanske du har lite överbliven pulled pork, brisket eller nått annat gott.

Mmm…kycklingmuffins! Kanske inte världens bästa titel på ett recept, men du klickade i alla fall och kollade vad det var! 🙂 Återigen tänder vi igång grillen för att grilla lite mat. Denna gången freebase’ade jag ihop ett recept med kycklinglårfilé och lite grejer jag hade hemma.

Du behöver 

  • En muffinsform i plåt
  • Färsk kycklinglårfilé
  • Rödlök
  • Purjolök
  • Soltorkade tomater
  • Bacon
  • Dijonsenap
  • Gräddfil

 Gör så här
Blanda ihop fyllningen till kycklingmuffinsen – gräddfil, dijonsenap, soltorkade tomater, hackad purjo och hackad rödlök. Lite salt och peppar blir bra. Lägg ut några skivor bacon på skärbrädan.
Lägg på en kycklinglårfilé mitt på baconet. Klicka på några skedar fyllning.
Rulla ihop hela skapelsen till en liten boll. Proppa ner bollen i ett av ”facken” i muffinsformen.
Ställ muffinsformen på grillen (indirekt grillmetod) och grilla tills de är färdiga.
Vänd på bollarna en gång under grillningen så de blir grillade runt om.Kolla innertemperaturen också ifall du är lite osäker. Ca 80-82 grader vill du nog ha ej tillagad kyckling innan du äter den.

 

 

 

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara