0 sött

Kladdkakecupcakes med Baileys

Det här är en favorit i repris: goa små cupcakes med Baileys. Alltid lika rätt. Jag bjöd på dem i måndags när vi hade årsmöte i Unionenklubben på jobbet. Det var uppskattat. Sen bjöd jag min chef på en. Ni kan se hans kommentar i bilden längst ner i inlägget. Tror att jag ligger bra till. Dags att förhandla om förmåner kanske? Tror jag kan få igenom nästan vad som helst nu. Annars då? Själv sitter jag här och dricker rester från CavaTV-inspelningen i söndags. Helt OK.

Kladdkakesmet
2 ägg
3 dl socker
100 g smält smör
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 msk starkt kaffe
1 dl Baileys

Rör ihop ägg och socker, blanda i kakao och vaniljsocker, sen i med smöret och sist i med mjölet. Just i denna omgång kakor hade jag även i lite starkt kaffe. Fördela i små cupecakesformar (ja, eller så stora eller små bakverk du vill ha). Ska du klicka ut smeten i små formar är tipset att häll upp smeten i en påse och spritsa ut smeten. Blir lite mindre kladd så. Grädda i c:a 15-20 minuter. Varje kaka kommer resa sig och när de sjunkit igen är de klara. Pensla varje kaka med Baileys medans de fortfarande är varma.

Baileys frosting
200 g rumsvarmt smör eller ta 100 g smör och 100 g cream cheese
3-4 dl florsocker
1 äggula (valfritt)
Baileys efter smak, men i alla fall någon msk

Vispa ihop till en slät smet med elvisp. Spritsa ut på de avsvalnade kakorna. Dekorera eventuellt med lite strössel. Njut! Bjud kollegor eller chefen och lycka till med förhandlingen.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara