0 sött

Kladdkaka med vaniljglass, marängkross och havtornsreduktion

Håller på att äta mig genom frysen då den av nån anledning blir påfylld i högre takt än jag äter ur den. Så nu fick det bli lite restafton häromkvällen. Och det var inte vilka rester som helst skulle det visa sig…

Efterrätten bestod som sagt av lite rester. Marängerna hittade jag i en lufttät burk i skafferiet och var fortfarande lagom crunchiga. Havtornsreduktionen (de orange’a bollarna) låg i frysen från nått tidigare experiment med en då nyinköpt silikonform. Kladdkakan var rester ifrån fikabrödet jag bakade till vår matbytardag och som legat i frysen sen dess. Vaniljglassen var en laktosfri variant ”köpe-glass”.

Skär upp en bit kladdkaka. Strössla över lite krossade maränger samt några hela också. En kula glass och några havtornsbollar så är du hemma!

Hur gjorde jag då havtornsbollarna kanske du undrar? Jag hade köpt mig en silikonform för pralintillverkning som jag använde mig av. Sen kokade jag ihop ett paket frysta havtornsbär med strösocker. Detta fick koka ner lite innan jag hällde hela klabbet i de pyttesmå hålen på silikonformen. Skjuts in i frysen med silikonformen och vänta ett dygn. Sen plockar man ut jättefina små havtornsbollar ur formen.

Så hur vart det då? Jodå, efterrätten gick hem hos alla runt bordet. Kakan var härligt seg men även lite crunchig då det var valnötter i smeten. Sorbetliknande känsla på havtornsbollarna och frasiga maränger tillsammans med lite len vaniljglass. Ganska okej för att vara rester…

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara