0 sött

Ingefärssnittar

Äntligen lite bakdags för mig på bloggen igen. Blir inte så ofta som min bloggkollega Karin. Denna gång blev det en klassisk småkaka med syltad ingefära i. Sött och gott men också med lite sting!

Ingredienser till ca 40-50 snittar

2 msk hackad syltad ingefära (dog lite drygt)
3/4 dl strösocker
150 gram mjukt smör
0,5 tsk mald ingefära
4 dl vetemjöl

Gör så här

1. Rör ihop smör och socker ordentligt
2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop en smidig deg.
3. Låt degen vara i kylskåpet ett par timmar.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Dela degen i fyra och kavla ut och pressa ut tre platta längder.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 7-10 minuter eller tills de har fått färg.
7. Skär de nygräddade längderna som snittar (diagonalt).
8. Låt svalna och lägg upp i kakburk.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara