0 sött/ tips & trix

Idag är det fettisdagen!

Idag infaller fettisdagen och då brukar det som bekant bullas upp med semlor. Som du kanske har sett här på bloggen eller på vårt Instagramkonto, har vi gjort ett antal olika varianter på den klassiska semlan. Ska jag vara riktigt ärlig, är väl semlan kanske inte my prefered choice av bakverk då jag tycker det lätt blir för mycket av det goda med all grädde och mandelmassa. Kanske ska hålla mig till minisemlor…

Nåväl, här kommer tips på ett gäng olika semlevarianter. Varför inte prova att göra en av vår/vinterns stora matsnackisar semmelwrappen?

Eller testa att göra Karins söta små petit-chou-semlor. Kan intyga att det vart väldigt mumsiga och sådär lagom stora.

Om du föredrar macarons så kanske macaronssemlan är nått för dig.

Själv gjorde jag nån variant på rulltårtssemla som vart sådär. Mina kollegor åt upp den iaf. En annan bild jag såg på nätet var en tiramiso-semla i ett glas. Radio P4 Uppland gjorde en kavalkad av kebabsemla, semmelpizza osv. Alla olika varianter på den klassiska semlan, utlöste ett veritabelt #semmelgate i sociala medier. Ta valfritt media och leta efter #semmelgate så hittar du säkert nån annan konstig variant om du är nyfiken.

Hur som helst. Hur du nu vill avnjuta en stunds semmelfrossande är upp till dig. Nu har du fått några förslag iaf. Trevlig fettisdag!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara