2 bröd

Glutenfria majstortillas

Gjorde pulled pork härom helgen och valde då att servera det i wrap-format, dvs i tortillabröd. Eftersom frugan är glutenintolerant bakade jag glutenfria tortillas som vart himla bra. Receptet hittade jag i den excellenta kokboken ”Nytt bröd” som jag tycker är väl investerade pengar då den innehåller mycket goa saker. Köööp den!

De här tortillabröden vart väldigt smidiga vid ihoprullningen, men man får vara noga med att kavla ut degen märkte jag då det behöver vara så tunt det bara går (tycker jag) för annars är det lätt att det blir lite för tjockt. Note-to-self till nästa gång alltså. Som du ser på bilden skulle jag ha kavlat liiite till. Risken är ifs att du kavlar för tunt så bröden spricker av den anledningen istället.

Du behöver
400 gram kallt vatten
30 gram fiberhusk
0.5 tsk salt
1 tsk bakpulver
50 gram rismjöl
150 gram majsmjöl
lite majsmjöl till utbakningen

Man kan ju alltid snitsa till det genom att lägga på en tallrik eller assiett på den utkavlade degen för att ha som mall då du skär till perfekt runda tortillas. Eller så struntar du i det och gör som jag – kör på frihand. Visst, de blir inte som de som du köper i affären, de blir godare, glutenfria och så kan du stoltsera med dem i matlådan på jobbet nästa dag! Här använde jag dem för en laddning pulled pork.

PS köp boken, den är guld värd för oss som är eller bakar för glutenintoleranta personer.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

 • Svara
  Elin
  6 februari, 2015 at 09:23

  Jag har hört att det finns tortillapressar som är bra när man bakar med majsmjöl, eftersom det är svårt att kavla.

 • Svara
  Ulrik
  6 februari, 2015 at 09:24

  Hej Elin! Det har jag hört också. Jag får helt sonika jaga reda på en sån! Ha en fin dag!

 • Svara