0 kött

En doubble cheese-burgare med guacamole

En hamburgare är ju aldrig fel, särskilt inte när man får lite vettig ost på. Problemet med hamburgare är ju att man nästan aldrig får ngn vettig ost på. Och det gäller ju amerikanska hamburgare också. Deras pepper jack cheese och cheddar smakar ju ungefär lika mycket som en svensk olagrad hushållsost.

Därför brakar vi loss med en 22-månaders Gäsesne minimunk och då kommer man långt!

Till en hamburgare
125 gram blandfärs
50 gram Halloumi
2 skivor Gäsene minimunk
Tomat
Rå lök
1 msk Hellmans majonnäs
1 dl guacamole
Isbergssallad

Guacamole

2 stora avocador eller 2 normalstora
2 vitlöksklyftor
Saften av 1 lime
2 krukor färsk koriander
2 stora tomater
1 schalottenlök
1,5 jalapeno (med frön kvar)

Gör så här

1. Börja med att göra Pico de gallo. Dvs tärna tomaten och blanda den med schalottenlök, lime, jalapeno och en kruka koriander. Avsluta med salt & peppar.
2. Gröp ur avocadon och lägg den i en mortel och stöt den grovt. Guacamolen ska vara chunky med ordentliga bitar!
3. Hacka vitlöken och blanda i guacamolen.
4. Tillsätt pico de gallo och hacka i resten av koriandern.
5. Smaka av med limejuice, svartpeppar & salt.

6. Stek en biff och toppa med minimunkost.
7. Stek halloumiosten.
8. Sätt ihop alla komponenter till en hamburgare (bred brödet med majonnäs).
Servera med en hel saltgurka och klyftpotatis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara